Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit
TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

Відкриття бургерної

Через ріст темпу нашого життя і усвідомлення цінності свого часу в сучасному світі, швидкість прийому їжі почала грати важливу роль. Попит і час вносить свої корективи і в ресторанну сферу, тому бургерні та фас-фуди все більше і більше користуються попитом у багатьох людей.

 

Відкриття бургерної, гамбургерної чи fastfood має свої особливості:

  • Формат закладу

Відкрити бургерну можна в різних форматах, fast food і slow food. В форматі фаст фуд використовують лише одноразовий посуд, самообслуговування та замовлення по меню або на касі, або біля стійки. Слоу фуд формат є більш схожим до ресторанного формату. Використовується багаторазовий посуд та упаковка для take away. При такому форматі закладу має бути обслуговуючий персонал (офіціант, бармен, клінер), які будуть займатися прийомом та видачою замовлень.

 

  • Особливості кухні

Не дивлячись на формат бургерної, який ви оберете, кухня може бути відкритою чи закритою. Обидва варіанти мають свої плюси та мінуси. Головний плюс відкритої кухні, це те, що вона завжди підкуповує гостя, так як він може слідкувати за процесом приготування його замовлення і впевнений в тому, що страва свіже приготована, а не розігріта, наприклад, в мікрохвильовій печі. Із мінусів – це додаткові затрати, так як потрібно підбирати красиве обладнання, яке буде вписуватись в концепт та інтер’єр закладу, а також витяжні та вентиляційні системи мають бути набагато сильніші чим при закритій кухні.

 

  • Бар чи без нього

Без бару можна обійтися у випадку відкриття фас-фуду. Якщо ви вирішили відкрити бургерну з повноцінною кухнею, без бару не обійтися. В такому закладі він додасть 20-30% прибутку, але несе за собою додаткові витрати.

 

  • Влаштування кухні

Мабуть головне питання, яке виникає на моменті відкриття бургерної, це булочки та м’ясо для котлет. Є два варіанти вирішення цього питання, покупка напівфабрикатів або власне виробництво, яке несе за собою придбання обладнання. Але придбавши його з’являється можливість розширити меню чи можливість додаткового заробітку на аутсорсі. Вибір залежить від рівня бургерної та її концепції.

 

  • Технологія кухні

Від якості та рівня вирішення питання технологічного проектування кухні залежить те, яку кількість бургерів та інших страв, за годину чи за одночасну посадку, може видати кухня. Тому технологічним проектуванням кухні ,для бургерної чи фаст фуду, має займатися людина, яка знає всі процеси.

 

Це тільки частина питань, в яких має розібратися той, хто планує відкрити якісну бургерну, гамбургерну чи фаст фуд., тому що кожен пункт дуже важливий і несе за собою масу інших питань, від яких залежить успіх вашого бізнесу.

 

 

aboa